Karigurashi no Arrietty
Diğer İsimleri: Arrietty, Arrietty le petit monde des chapardeurs, Kari-gurashi no Arietti, The Borrower Arrietty, The Secret World of Arrietty
Yılı: 2010
Türü: Film
Yapımcılar: Studio Ghibli

Mary Norton'un ünlü eseri "The Borrowers" ın bir uyarlamasıdır. Orijinal hikâye; 1950'lerin İngiltere'sinde duvarların arasında yaşayan ve insanların eşyalarını ödünç alan minik insanları konu alıyor.



Sho, büyük halasının evine taşınır ve eve geldiği ilk gün orada yaşayan küçük insanlardan birini görür. Bu küçük kızıl saçlı bir kız olan Arrietty'dir. Arrietty ve ailesi bir "Aşırıcı"dır. Aşırıcılar, insanların evlerinde yaşayan ve sadece kendi ev ihtiyaçlarını karşılamak koşuluyla insanların malzemelerini gizlice aşırırlar. Arrietty ise o gün 14 yaşına basmıştır ve artık insan evinde ilk aşırıcılığını yapma zamanı gelmiştir. Babasıyla çıktığı bu ilk aşırma gecesinde eve yeni gelen hasta Sho ile kazara karşılaşırlar. Ve aşırıcıların bir kuralı vardır ki: Aşırıcılar insanlara görünmemelidir. İnsanlar aşırıcıların varlığını bilmemeli, eğer bilirler ise o evde yaşayan aşırıcılar oradaki evlerinden ayrılıp başka bir eve taşınmalıdırlar. Ancak Sho ve Arrietty'nin dostluğu bu karşılaşmadan dolayı ilginç bir şekilde iyiye doğru gelişmeye başlar. Bir yandan ise bu Arrietty ve ailesi için tehlikeli bir ilişkiye döner.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: