Tetsuwan Atom (1980)
Diğer İsimleri: Astro Boy (1980)
Yılı: 1980
Türü: TV Serisi
Bölüm Sayısı: 52
Yapımcılar: Tezuka Productions

Astro Boy, Tezuka Osamu adlı sanatçının bir mimarıdır. Ve 1963 yılında yapılan siyah ve beyaz renkli tv serisinin yeniden uyarlanıp renklendirilerek yapılmış olduğu bir animedir.

Genel konusu; Doktor Boyton tarafından icat edilen Astro Boy önceki yaşamında Toby adlı bir çocukken bir araba kazasında ölmüştür. Sonra babası onu tekrar hayata döndürür, bir robot olarak. Astro Boy'dan bunu bir sır olarak saklamasını ister ancak şehir tehlikede iken mecburen hünerlerini göstermek zorunda kalır. Bir kahraman olur.

Bir gemiyi kurtarırken de babasının kaybolduğunu anlar. Ama artık çok geçtir ve kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmesi gerekiyordur. Bu sırada bir sirkte çalışmaya başlarken Kathy ile karşılaşır ve bu çocuğa Astro Boy adını verir.

Ondan sonraki hayatı ise Doktor Elefan'ın kendisini yanına alması ile yeni hayata merhaba diyerek Japonya da ikamet eder. Okula gider ve ailesi olan Doktor Elefan ile Jump adlı köpeği vardır.

Bir süre sonra da Doktor Elefan, Astro'ya bir kız kardeş icat eder. Adı da Uran'dır. Bu kız çok yaramaz olduğu kadar hem kendisini hem de Astro'yu sık sık tehlikeye sokar ve böylece Astro'nun yaşamındaki tatlı ve acı olaylar başlar.

Önceki
Önceki Konu:
Tetsuwan Atom
Sonraki
Sonraki Konu:
Youkai Ningen Bemu

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: